Loading...
1 – “Útjaink” 2017-10-11T07:40:38+00:00

Útjaink magyarlakta vidékekre vezetnek. Sokáig nem látogathattuk eme vidékeket, de most újrafelfedezzük őket. Elindult az érdeklődés Erdély, Kárpátalja, Felvidék felé. Sokan nem is tudják, hogy a  Kárpátok gyűrűjében, illetve a medencében található részek szépsége Svájccal vetekszik. Útjaink legfeljebb érintik a szokásos turisztikai központokat, mi a hangsúlyt egy-egy tematikus vezérfonalra helyezzük.

Be kívánjuk mutatni eme vidékek szellemét, történelmét, néprajzát, megkóstoljuk italait és ételeit, találkozunk a helyi emberekkel.

Sétálhatunk gyalogosan a természet szépségében, a falvak búvó épületeiben gyönyörködve.

Megnézhetjük történelmi emlékeinket, csatahelyeinket, Gábor Áronra emlékezünk, és a többi hősre akik vérüket, életüket áldozták Magyarhonért itt, ezeken a végeken.

Írókat is megidézünk, saját környezetükben. Ady Endre, Sütő András, Tamási Áron, Nyirő József, Wass Albert. És megnézzük ihleteik vidékét, felkeressük műveik helyszínét. Megnézzük színdarabjaikat, élő előadásban.

Akit érdekel a vidéki élet, az bőven talál majd programot: hogy tréfáljunk: szántás-vetés……… Lehet malomban búzát őrölni, felfűteni a kemencét, lisztet szitálni, kenyeret dagasztani majd a megsütött kenyeret megenni…..de disznólkodunk is, azaz megnézzük milyen egy disznóvágás, és aki akar az dagaszthat kolbászt is. Nyírj birkát, tanulj meg kaszálni, kövesd egy falusi pálinkafőzde mindennapjait (lehet fűteni a rézüstöt)!

Szánra, szekérre ülünk, (néha teherautóplatóra is..), hogy olyan helyre is eljussunk, ahová busszal, személyautóval nehézkes….. felkeressük a borvízkutakat, beülünk mofettákba (de nem szagolunk bele!) És vég nélkül lehet fotózni azt a tengernyi szépséget, amit itt talál az ember.

Gyalogosan

Irodalmi útjaink

Következő utunk

ÚTJAINK EMBER ÉS KÖRNYEZET KÖZPONTÚAK

Hisszük azt, hogy bár nem egyformák a kikapcsolódási módszerek, a felgyorsult világunk miatt a legjobbat érdemeljük. A hozzánk forduló embert igyekezünk annyira megismerni, hogy a személyéhez, igényeihez legjobban illeszkedő kikapcsolódást, utazást tudjuk számára felajánlani.